Vereniging

De geschiedenis van bowlen
Lidmaatschap
Betalingswijze
Wedstrijdkalender
Bestuur
Wedstrijd Commissie

 

De Bowling Vereniging Groningen bestaat sinds 1969 en bowlt sinds die tijd in het bowling centrum aan het Kattendiep. Bij de oprichting van de vereniging, destijds bowlingbond Groningen genaamd, had men slechts 1 doel; het bevorderen van de bowlingsport.

De eerste bowling in Nederland werd gebouwd in Scheveningen, gevolgd door de bowling in Groningen in 1968. Voordat de bowling aan het kattendiep er kwam, zat de VW dealer  in dit pand.(zie foto genomen vanaf het zuiderdiep richting oosterstraat anno 1965).

 

In der loop der jaren is er wel het één en ander veranderd, zie de foto uit 1980 genomen vanaf het kattendiep richting zuiderdiep. Ook het bowlen heeft niet stil gezeten. Moest vroeger de score met potlood worden genoteerd en opgeteld worden, tegenwoordig gaat alles via de computer die de score verwerkt.

Ook het uiterlijk van de bowling is dus in de loop der jaren behoorlijk veranderd, maar het blijft de thuishaven voor de bowlingvereniging. Elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur wordt er competitie gebowld.